Tech

Jobban védené a kiskorúakat a TikTok

Getty Images
Getty Images

A TikTok több olyan adatvédelmi fókuszú módosítást is bevezet, amik kifejezetten a tinédzserkorúak biztonságán kívánnak erősíteni. Az egyik legfontosabb, hogy a 13-15 év közti felhasználók este 9 után nem kapnak push értesítéseket a mobiljukon, a 16-17 éves korosztálynál kicsit kitolódik a „takarodó” ideje, az este tíz lesz.

A 16-17 évesek frissen készített profiljainak alapértelmezett beállításként senki nem küldhet privát üzenetet, manuálisan kell beállítaniuk, hogy milyen kört tartanak rá jogosultnak.  Ezen felül az alkalmazás felugró üzenetekben próbálja majd felhívni a fiatalok figyelmét az adatvédelmi beállítások fontosságára és a tudatos közösségimédia-használatra. A 16 évnél fiatalabbak ezt első videójuk publikálásakor láthatják.

Miután a TikTokot korábban több alkalommal is kritizálták amiatt, hogy nem figyel eléggé a gyerekek privátszférájára és nem tesz eleget a biztonságukért, ez a probléma is kiemeltebb fókuszt kap, januártól például alapból privát beállítást kapnak a 16 évnél fiatalabb frissen készített profiljai.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik