Tech

Strapabíró 5G-s mobilt villantott a Nokia

A Nokia mobilokat gyártó HMD Global a klasszikus 6310 újragondolt változatán túl bejelentett egy igazi strapamobilt is, is a Nokia XR20-at. A kifejezetten extrém körülményekhez tervezett mobil sok mindennel elbír a MIL-STD 810H és IP68-as minősítésnek köszönhetően: többek közt a szélsőséges hőmérséklet, az 1,8 méteres zuhanás, és másfél méter víz sem fog ki rajta egy órán keresztül.

A készülék elejére egy 6,67 hüvelykes IPS kijelző került, az ujjlenyomat-olvasó az oldalsó gombba költözött. Gombok terén még érdemes említeni, hogy egy pirosra festett extra segélyhívó gomb is, ami szabadon programozható. A Google-gomb a készülékház bal oldalán kapott helyet. Belül egy Qualcomm Snapdragon 480-as, 5G-s chipset dolgozik, 6 GB RAM és 128 GB belső tárhely társaságában. A hátlapi kamerarendszert egy 48 megapixeles (quad-Bayer) főegység, és egy 13MP-es ultraszéles modul alkotja. Egy 4630 mAh-s akkumulátor látja el energiával, ami vezetékkel 18 wattal, vezeték nélkül 15 wattal tölthető.

Augusztustól lesz kapható Magyarországon gránitszürke színben, 6/128 GB-os konfigurációban 229 990 forint fogyasztói áron.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik