Tech

A kormány feljelentést tesz a nemzeti konzultációt tömegesen kitöltő robot miatt

A kormány büntető feljelentést tesz a konzultációs oldalt ért informatikai támadás miatt, írja az MTI a kormany.hu oldalon hétfő este közzétett hír alapján.

A kormányzati szervek azt észlelték, hogy informatikai támadást indítottak a konzultáció hivatalos internetes oldala ellen, tömeges kitöltéssel próbálkoznak az elkövetők.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy Nerbot nevű hacker robotja élőben közvetítette hogyan töltögeti ki a nemzeti konzultációt. A robotnak körülbelül tíz másodperc kell ahhoz, hogy egy random személy nevében kitöltse a „járvány utáni életről” szóló konzultációs ívet. A készítő megjegyezte, hogy a program véletlenszerűen ad válaszokat egyes kérdésekre, azok nem tükrözik a fejlesztő álláspontját. A Nerbot kizárólagos célja a kormányzati informatika színvonalának demonstrálása.

A kormány tájékoztatása szerint a kormányzati szervek megteszik a szükséges lépéseket, beleértve a büntető feljelentést is. Továbbá jelezték: a korábbi konzultációs honlapot ért támadás ügyében azóta vádemelésre is sor került.

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy egyes szereplők különböző módszerekkel próbálják ellehetetleníteni a járvány utáni életről szóló párbeszédet. A minimálbér-emelés, a családi adóvisszatérítés, a hitelmoratórium vagy a gyermekek védelmének kérdése magyarok millióinak életét érintik, ezért is biztatunk mindenkit arra, hogy mondja el véleményét

– olvasható a kormányzati portálon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik