Tech

Játékok is jöhetnek a Netflixre

Chesnot/Getty Images
Chesnot/Getty Images

Több hónapnyi spekulációt követően a Netflix már nyíltan beszél arról, hogy szívesen nyitna a videójátékok felé, ez azután vált egyértelművé, hogy a céghez csatlakozott Mike Verdu, a játékipar elismert szakembere, aki dolgozott már többek közt a Facebook Oculus projektjén, valamint az Electronic Arts, Zynga és Atari cégekkel is. Verdu a Netflix játékkiadásért felelős csapatát fogja vezetni, és ő is felel majd a többi szakember kiválasztásáért.

Ugyan a Netflix hivatalos bejelentést még nem tett arról, hogy pontosan milyen szolgáltatással jelentkezik, de a Bloomberg újságírója belsős forrásokra hivatkozva arról ír, hogy jó eséllyel a már meglévő Netflix platform kínálata fog kibővülni játékokkal, valamikor a következő évek során.

Az eddigi információk alapján a játékszoftverekért nem kellene plusz felárat fizetni az előfizetőknek, a már meglévő csomagjuk részét képeznék a plusz elérhető tartalmak. Greg Peters, a Netflix operatív igazgatója nemrég egy befektetőknek tartott gyűlésen is felhozta a videojátékok témáját, mint a „szórakoztatás egyre fontosabb formáját”.

A streamingszolgáltatás legutóbbi negyedéves jelentése szerint az előfizetői bázis növekedése jelentősen lelassult, a koronavírus-járvány által kiváltott robbanás ereszkedni kezdett – a videojátékokkal bővülő kínálattól vélhetően azt remélheti a vállalat, hogy sikerül lendíteni a tempón.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik