Tech

Lebukott a férfi, aki kétezer darab iPhone-t lopott a munkahelyén

Ramil Sitdikov / Sputnik / Sputnik via AFP
Ramil Sitdikov / Sputnik / Sputnik via AFP

A veszélyes hulladékok feldolgozására specializálódott Tradebe Environmental Services egyik alkalmazottja kellemetlen üggyel bukott le: kenyéradója számlájára rendelt 2000 darab iPhone 7 készüléket, hogy azokat tovább értékesítve hasznot fölözzön le magának – számolt be róla az iMore. Brian Pearsall a munkahelye Verzion fiókjával rendelte meg a telefonokat még 2019-ben, amiből 200-at elosztott a többi alkalmazott közt, míg a maradék 1800-at zsebre rakta, hogy nyerészkedjen.

A férfi azért volt kivételes helyzetben, mert megfelelő jogosultságokkal rendelkezett a belsős rendszerben ahhoz, hogy cseretelefonokat rendeljen a céges eszközök pótlására. A vállalati kedvezménynek köszönhetően így mindössze 99 centbe került egy telefon. Utána még más készülékeket is vásárolt, nem csak iPhone-okat.

Az élelmes férfi azonban lebukott, mert a Verizon egyik képviselője arról értesítette a Tradebe-t, hogy vizsgálatuk szerint az elmúlt egy évben vásárolt kétezer mobilból csak kétszázat aktiváltak. Mikor egyik kollégája az üggyel kapcsolatban érdeklődött Pearsallnél, ő e-mailben kendőzetlenül megírta a válaszlevélben, hogy ügyeskedett az iPhone-okkal.

Ügyét augusztusban tárgyalják, 25 ezer dollár óvadék ellenében szabadlábon védekezhet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik