Tech

Így tudhatja meg, hogy fut-e a gépén a Windows 11

Pavlo Gonchar/SOPA Images/LightRocket via Getty Images
Pavlo Gonchar/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

A Microsoft múlt héten mutatta meg a Windows 11-et, ami idővel leváltja a Windows 10-et, és a cég szerint az operációs rendszer következő generációja lesz. Mostanra már a rendszer hardveres követelményeiről is elérhetők információk, a Microsoft honlapján magyar nyelven is olvasható a minimális specifikációk listája ezen a linken.

Választ találunk arra a fontos kérdésre is, hogy mikor lehet frissíteni Windows 11-re. A cég válasza szerint „ha meglévő Windows 10-es számítógépén a Windows 10 legújabb verziója fut, és a készülék megfelel a minimális hardverkövetelményeknek, a számítógép frissíthető a Windows 11 rendszerre”.

A frissítés bevezetésére vonatkozó terv véglegesítése még folyamatban van, azonban a legtöbb jelenleg használatban lévő eszköz esetén várhatóan 2022 elején elérhető lesz. Nem minden, a Windows 11-frissítésre jogosult Windows 10-es számítógépen lesz elérhető a frissítés ugyanabban az időpontban.

Annak megállapításához, hogy számítógépünk jogosult-e a frissítésre, a Microsoft azt ajánlja, hogy töltsük le és futtassuk a PC Health Check alkalmazást. A frissítés bevezetését követően a Beállítások/Windows Update menüpontban ellenőrizhető, hogy a csomag elérhető-e már az eszközünkre – olvasható a tájékoztatás a cég honlapján.

24.hu
Kapcsolódó
Bemutatkozott a Windows 11
A Microsoft hivatalosan is megmutatta, mit ért a Windows következő generációja alatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik