Tech

A csoportos kommentháborúkkal számolna le a Facebook újítása

Chris Jackson/Getty Images
Chris Jackson/Getty Images

A Facebook új eszközöket jelentett be a csoportadminisztrátorok számára, melyek közül az egyikkel könnyebben rendet vághatnak a minősíthetetlen stílusban vitatkozó tagok közt. Az egyelőre még nem elérhető, de tesztelés alatt álló „Conflict Alert” nevű fejlesztés mesterséges intelligenciát használ, így képes azonosítani a kommentekben zajló elvadult vitákat és „egészségtelen beszélgetéseket”. A funkció hasonlít a már létező „Keywords Alerts” megoldásra, amivel az adminok értesítéseket kérhetnek róla, ha a kommentelők bizonyos kulcsszavakat használnak, utána pedig rögtön törölhetik a problémás hozzászólásokat.

Hogy az algoritmusokkal támogatott Conflict Alert pontosan hogyan is fog működni, arról még egyelőre nem osztott meg túl sok információt a Facebook. A cég szóvivője által adott tájékoztatás alapján annyi biztos, hogy a mesterséges intelligenciás megoldás többféle jelet figyel majd, többek közt a válaszadási időt, a kommentek mennyiségét, és hogy a felhasználók közti interakciók miként alakulnak. Az értesítés után az admin azonnal eltávolíthatja a problémás hozzászólást, vagy akár a túl sok gondot okozó kommentelőt is, illetve korlátozhatja, hogy adott személy milyen gyakorisággal tehessen közzé kommentet.

Az adminok számára viszont már elkezdett élesedni egy új adminisztrátori kezdőlap, ami áttekinthetőbb képet ad a tagokról, bejegyzésekről, jelentett kommentekről, míg az Admin Assist az automatizált moderálást könnyíti meg, ennek része lesz a Conflict Alerts is. Az újdonságokat fokozatosan vezetik be, eleinte az angol nyelvterületeken.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik