Tech

Mutassa meg a gyereknek, hogyan játszottunk a 80-as években!

Karl Staedele / picture alliance via Getty Images
Karl Staedele / picture alliance via Getty Images

Június 19-én nyílik a JátechTér az Eötvös10-ben (Bp, VI. Kerület, Eötvös utca 10.), ahol az ország legnagyobb játékkonzol-gyűjteménye várja az érdeklődőket. A tárlat egyedülálló teljességgel mutatja be a játékkonzolok fejlődését, ráadásul a kiállított masinákat nemcsak nézegetni lehet: az elmúlt 40 év legtöbb jelentős videójátéka kipróbálható a hetvenes évektől egészen napjainkig.

Eötvös10 Nem csak nézegetni lehet a retro gépeket, de ki is próbálhatók.

Atari, Videoton, Sinclair, Commodore, Amiga gépek, Sega, Nintendo, Sony és Dreamcast, Game & Watch, Game Gear, Game Boy, Xbox és PlayStation konzolok, továbbá árkád játékgépek, virtuális flipperek, nagy játéktermi klasszikusok és a legújabb digitális pinball játékok próbálhatók ki, továbbá high end gamer gépeken játszhatók a rájuk megjelent programok.

A kipróbálható eszközök mellé pedig a hangulat is adott: például be lehet ülni egy korabeli nappaliba, ahol egy működőképes régi tévére kötött Commodore 64 elé kuporodhatunk, felidézve a gyerekkorunkat, és az ifjabb generációt is megismertethetjük a mostani játékok gyökereivel!

Eötvös10

És ez még nem minden, hiszen a játékra fókuszáló kütyük mellett a korszak szórakoztató elektronikai berendezései is működőképes állapotban várják az időutazni vágyókat: lemezjátszók, videómagnók, filmvetítők, analóg fényképezőgépek, amik nem csupán retro díszek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik