Tech

A Pentagon hamarosan kiadja ufókról szóló jelentését

Hosszú vizsgálatot követően a Pentagon júniusban fogja kiadni azt a jelentést, amelyben az azonosítatlan légi jelenségekkel, ismertebb nevükön az azonosítatlan repülő tárgyakkal kapcsolatos észleléseket mutatják be – írja a Live Science. A dokumentum elkészítéséről tavaly döntött az amerikai törvényhozás.

Senki se számítson arra, hogy rövidesen a földön kívüli technológiáról olvashat, az Egyesült Államokban inkább a többi ország tevékenységétől tartanak.

A jelentés azért fontos, mert segíthet az ufóészlelések rögzítésének standardizálásában, illetve annak eldöntésében, hogy az objektumok nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek-e.

Handout / DoD / AFP

A dokumentum elkészítésére 180 nap állt rendelkezésre. A beszámoló ötlete a Szenátus Hírszerzési Bizottságától származik, több tag úgy vélte, hogy átfogó képet kellene kapni a hadsereg által észlelt ufókról. Az Egyesült Államokban az utóbbi időkben egyre nagyobb aggodalmat okoz az idegen nemzetek lehetséges kémkedése, technológiája.

Az elmúlt időszakban több amerikai felvétel is előkerült furcsán mozgó ufókról. Azt már most tudni, hogy az új jelentésben egy olyan objektumról is szó lesz, amely hangrobbanás nélkül lépte át a hangsebességet. A dokumentum nem lesz titkosított, de feltételezhetően tartalmazni fog minősített mellékleteket. A beszámoló egyik fő célja, hogy megkönnyítse az észleléseket, azok dokumentálását, illetve az egyes ügynökségek, hivatalok közötti információátadást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik