Tech

Új funkciókat kap a védettséget igazoló mobilalkalmazás

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Folyamatban van a digitális védettségi igazolvány továbbfejlesztése, értesült a Magyar Nemzet. A lap információi szerint az alkalmazásban június közepén jelenik meg egy új funkció, amellyel leolvashatóvá válik, hogy az applikáció használója mikor kapta meg a második oltását, hamarosan pedig azt is jelzi majd az app, hogy milyen típusú koronavírus elleni vakcinát kapott a felhasználó.

Mindez annak fényében különösen érdekes, hogy az EU-s védettségi igazolvány bevezetésének időpontja még nem mindig nem került nyilvánosságra, így a koronavírus elleni védekezés tekintetében, a beadott oltások aránya mellett hazánk már az adminisztratív intézkedések terén is lehagyta Európát – emeli ki a Magyar Nemzet.

A programot androidos telefonokon és iPhone-okon is meg lehet találni: a Google Playben EESZT alkalmazás, az App Store-ban pedig EESZT Lakossagi néven fut, de az eeszt.gov.hu/hu/mobilalkalmazasok link alatt bárki elérheti őket keresgélés nélkül is, ha belépett az EESZT-be. Az alkalmazásról ezen a linken olvashat bővebben.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik