Tech

A hazai vállalkozásoknak adna löketet a Google új programja

LightRocket via Getty Images
LightRocket via Getty Images

A Google bejelentette új kezdeményezését, melynek célja a digitális átalakulás, valamint a koronavírus-járvány utáni gazdasági fellendülés elősegítése. A „Grow Hungary with Google” névre keresztelt program keretében a vállalat és partnerei eszközöket, programot, speciális útmutatót és együttműködést kínál vállalkozók, startupok és magánszemélyek támogatására.

A cél, hogy ilyen módon 50 000 magyar kis- és középvállalkozás, startup és magánszemély kapjon segítséget 2021 végéig.

A cég a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökséggel partnerségben támogatja a magyar kkv-k növekedését többek közt az exportot ösztönző programokkal, digitális eszközökkel és díjmentes forrásokkal. „Célunk, hogy export képzési és tanácsadási szolgáltatásainkkal segítsük a külpiaci terjeszkedésre alkalmas, de még nem exportáló hazai kis- és középvállalkozásokat és elindítsuk őket a nemzetközivé válás útján” – mondta el a bejelentés kapcsán Dr. Szabó Kristóf a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség vezérigazgatója.

A Google közleményében sorolja, hogy a kis- és közepes vállalkozásokra is kiterjesztette a New Generation of Founders programot, mely a design thinking, azaz az ügyfélközpontú, kreatív problémamegoldás módszertanával segít a vállalkozásoknak, hogy a startupokhoz hasonló rugalmassággal és gyorsasággal tudjanak reagálni váratlan helyzetekre. Továbbá segítenek a vállalkozásoknak, hogy továbbra is láthatóak maradjanak a Google Cégem segítségével, a Google Market Finder eszközzel pedig külpiaci terjeszkedésre ösztönzik őket. A friss bejelentéssel együtt elindul az új Google Career Certificate Program is, amely online, angol nyelven lesz elérhető a Coursera.org oldalon, Magyarországon 400 embernek díjmentesen. A Google.org támogatásával, a Green Fox Academy-vel és az INCO Academy-vel közösen  pedig 300 helyet biztosítanak a programban, olyan nők számára, akik szeretnének közelebb kerülni az informatikai szektor által nyújtott karrierlehetőségekhez.

A Grow Hungary with Google részleteiről ezen a linken olvashat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik