Tech

Tízből kilenc amerikai tininek van iPhone-ja

Artur Widak / NurPhoto / NurPhoto / AFP
Artur Widak / NurPhoto / NurPhoto / AFP

A Piper Sandler befektetési bank több mint 7000, átlagban 16 éves amerikai tinédzsert kérdezett a fogyasztási szokásairól, melyre évről évre sort kerül. Kiderült, hogy a válaszadó tinik 88 százaléka valamilyen iPhone-t birtokol, 90 százalék pedig az Apple portfóliójából választaná ki a következő készülékét. Mindegyik szám a korábbiaknál magasabb, tehát úgy tűnik, hogy a Z-generáció képviselői meglehetősen kedvelik az almás mobilokat.

Nem csak ebben a korcsoportban jó a megítélése a cupertinói cég okostelefonjainak: tavaly az Apple legyűrte a Samsungot az American Customer Satisfaction Index (ACSI) adatai szerint. Az amerikai fogyasztók elégedettségét mérő, mintegy félmillió vásárló bevonásával készült felmérés májusi jelentése alapján az iPhone készülékekkel a vásárlók 82 százaléka elégedett, míg a samsungosoknál 81 százalék lett az összesített szám.

A Piper Sandler felmérése szerint fizetési módszerek terén a készpénz a legnépszerűbb a Z-generációban, ezt követi csak az Apple Pay. Ez volt az első alkalom, amikor arról is kérdezték a tiniket, hogy mivel szeretnek fizetni. Kiderült továbbá, hogy az amerikai Z-generációt érdeklik a politikai mozgalmak, 31 százalék használ Snapchatet, 30 százalék TikTokot, míg az Instagramnak már csak 24 százalék aktív felhasználója. Vásárolni leginkább az Amazonon (56%) szeretnek, és a Nike az első számú kedvenc ruházati márkájuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik