Tech

Rekordszámú autót szállított le a Tesla

Justin Sullivan/Getty Images
Justin Sullivan/Getty Images

A Tesla bejelentette, hogy rekordszámú autót sikerült kiszállítania az első negyedévben. Az elemzői várakozásokat felülmúlva 184 800 járműt szállítottak ki világszerte. Az amerikai elektromosjármű-gyártó árfolyama a hírek hatására közel 8 százalékkal 714 dollárra nőtt, ami több mint egy hónapja a legmagasabb érték – írja az MTI.

A részvényárának emelkedése mintegy 50 milliárd dollárral növelte a cég piaci tőkeértékét, ami az előző, csütörtöki kereskedési nap végén csaknem 668 milliárd dollár volt.

A 17 éve alapított Tesla árfolyama üstökösként száguld több mint egy éve, azóta, hogy nyereségessé vált a működése. Az utóbbi 52 hét alatt 89,28 dollár és 900,40 dollár között mozgott az árfolyam. Ezzel együtt a Tesla jelenlegi piaci tőkeértéke egy anomália, hiszen a vállalat által gyártott autók száma csupán töredéke az olyan nagy riválisokéhoz képest, mint a Toyota, a Volkswagen vagy éppen a General Motors.

Van olyan brókercég, amely 1000 dolláros célárat jelölt meg a Tesla részvényére, míg a szakértők átlagosan 712,50 dolláros célárral számolnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik