Tech

Trükkös eszköz segít lelécelni a fárasztó Zoom-hívásokból

Pavlo Gonchar/SOPA Images/LightRocket / Getty Images
Pavlo Gonchar/SOPA Images/LightRocket / Getty Images

Napközben videókonferencia a kollégákkal, este integetés a családnak, aztán netes iszogatás a haverokkal – jobbára ezek a fő kapcsolattartási módok maradtak a koronavírus-járvány idején. Furcsán hangzik, de nem véletlenül érezhetjük kimerültnek magunkat, ha sokat vagyunk a webkamera előtt – egész egyszerűen nem arra vagyunk kitalálva. A koronavírus-járvány elején már több lap is írt az úgynevezett „Zoom-fáradtság” névre keresztelt jelenségről.

Ha már tele is van a hócipőnk, akkor sem a legelegánsabb megoldás egyszer csak kilépni egy videóhívásból, manapság ez már egyet jelent azzal, mintha szó nélkül felállnánk az asztaltól. Az internet korában azonban senki nem dorgálhat meg minket azért, ha mondjuk elmegy a netünk, vagy kellemetlen körülmények merülnek fel. Ezt aknázza ki a The Verge által kiszúrt Zoom Escaper nevű trükkös eszköz, ami egyfajta pánikgombként dob mentőövet azoknak, akik mindenképp valamilyen kamu indokkal akarnak felszívódni egy callból.

Az ingyen használható weboldallal előre felvett, hamis audióeffekteket lehet bejátszani a Zoom-hívásokba, mondjuk kutyaugatást, gyereksírást, építési munkálatokkal járó zavaró kalapálást, vagy akár a gyenge netre utaló szakadozó hangeffektet is lehet kérni. Az eszközt Sam Lavigne fejlesztette, és pofonegyszerű használni, mindössze a VB-Cable szoftvert kell letöltenünk hozzá, mielőtt használatba vennénk. Ez felel majd azért, hogy a weboldal hozzáférhessen a gépünk mikrofonjához, és a hang kimeneti oldala a VB-Cable legyen, így bekeverhessük a Zoom Escaper hangjait a hívásokba. Az ehhez szükséges útmutató itt érhető el.

Azonban mielőtt élesben is bevetnénk a Zoom Escapert, érdemes tesztelni egy baráttal, mert egyes hangeffektek indokolatlanok, vagy túlságosan kamunak tűnhetnek. A vizelést utánzó „urination” használatát például kevés helyzetben tudjuk elképzelni, ahogy a zavaró hangerővel süvítő szelet is egy zárt ablakokkal ellátott hálószobában, vagy nappaliban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik