Tech

Háttérellenőrző funkciót kap a Tinder

Igor Golovniov/ Getty Images
Igor Golovniov/ Getty Images

A Match Group lehetővé tenné az általa birtokolt Tinder és más társkereső alkalmazások felhasználói számára, hogy ellenőrzést kérjenek a potenciális randipartnereik hátteréről. A feladatot a Garbo nevű nonprofit szervezetre bízzák, melynek munkatársai telefonszám, vagy név alapján tudnak utánanézni egyes személyek előéletének a nyilvánosan elérhető dokumentumokban.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a tinderezők annak tudatában folytathatnák az ismerkedést, hogy a másik fél esetleg volt már korábban letartóztatva, részt vett zavargásokon, követett el zaklatást mások ellen, vagy volt-e már ellene távoltartási végzés. A Garbo korábban közölte, hogy kábítószerfogyasztással kapcsolatban nem ad tájékoztatást, és az elsődleges cél, hogy az erőszakoskodókat és a csalókat sikerüljön kiszűrni a társkeresőkön.

A hátterellenőrzés nem lenne ingyenes funkció, de egyelőre még nem tudni, hogy milyen konstrukcióban és mennyiért lehet igényelni. A következő hónapokban egyelőre csak tesztelik a szolgáltatást az Egyesült Államokban, kérdéses, hogy a világ többi részén milyen együttműködés keretén belül válhat majd elérhetővé nem amerikaiak számára is. Az elsődleges tesztterep a Tinder, később kezdik elérhetővé tenni az OkCupid, a Hinge és a Match felhasználók körében. A Match Group elkötelezettségét mutatja, hogy egy nagyobb összeget be is fektetett a Garbóba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik