Tech

Az Instagram korlátozni kezdi a felnőttek és a tinik közti csevegést

Rafael Henrique/ Getty Images
Rafael Henrique/ Getty Images

Az Instagram korlátozni kezdi a tinédzserkorú és felnőtt felhasználók közti interakciók lehetőségét az online zaklatás és becserkészés elleni küzdelem részeként. Az alkalmazáson keresztül a felnőttek nem tudnak majd olyan fiatalnak privát üzenetet küldeni, aki nem követte vissza őt. Ekkor az app egy értesítést küld a címzettnek gyanús tevékenységről, amin keresztül ő rögtön jelenteni, vagy tiltani tudja az üzenetíró fiókját. Nehezebbé válik egyben a fiatalok felderítése is a közösségi platformon, tartalmaik hátraszorulnak a Reelsben, illetve a Felfedezés szekcióban a felnőtt profilok tulajdonosai előtt.

Köztudott, hogy a közösségi felületekre való regisztrációhoz szükséges a 13. életév betöltése, és sok felhasználó nem a valódi születési dátumával regisztrált be az oldalra. Az Instagram egy olyan algoritmus fejlesztésébe is belefogott, amivel kiszúrható lenne, ha valaki hazudik a koráról.

A közösségi oldal egyben arra is felhívja a fiatalok figyelmét, hogy körültekintően osszanak meg magukról fotókat, videókat és más személyes információkat számukra ismeretlen felhasználókkal, illetve használják a rendelkezésre álló adatvédelmi beállításokat. Javasolt például a profil láthatóságának privát módra állítása a nyilvános helyett.

Az Instagram közlése szerint a változások egyelőre csak pár országban lépnek érvénybe a hónap során, de később világszerte is megérkeznek.

Instagram

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik