Tech

Az oroszok lelassították a Twittert

Omar Marques/SOPA Images/LightRocket / Getty Images
Omar Marques/SOPA Images/LightRocket / Getty Images

Lelassította a Twitter forgalmát szerdán az orosz tömegtájékoztatási és távközlési hatóság, a Roszkomnadzor, arra hivatkozva, hogy a közösségi mikroblog-szolgáltató nem távolította el az öngyilkosságra buzdító tartalmakat, valamint a gyerekpornográfiát és a kábítószerek fogyasztásához való tanácsadást – írja az MTI.

Röviddel a korlátozás bejelentését követően hozzáférhetetlenné vált a Kreml, az orosz miniszterelnök, a kormány és a Roszkomnadzor weboldala. Zavarok mutatkoztak az orosz parlament, a gazdaságfejlesztési és a pénzügyminisztérium, valamint az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) honlapjának működésében.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője jogszerűnek nevezte a Roszkomnadzor intézkedését, rámutatva, hogy a Twitter 2017 óta nem távolította el a tiltott tartalmakat.

A Bloomberg cikke szerint a lassítás után akár teljes korlátozás is jöhet, ha a Twitter a továbbiakban sem tesz eleget a kérésnek. A Twitterhez való hozzáférés lassítását azután egy nappal jelentették be, hogy az orosz hatóságok pert indítottak a Twitter és négy másik közösségimédia-cég ellen, amiért nem távolították el azokat a bejegyzéseket, amelyek a letartóztatott ellenzéki politikus, Alekszej Navalnij támogatására megtartott tüntetésekről szóltak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik