Tech

Drága iPhone-t rendelt a netről, de amit kapott, arra nem számított

Getty Images
Getty Images

Az internetes rendelés a modern világ egyik legkényelmesebb hozománya, ami azt a rizikót rejti magában, hogy az ember nem mindig azt kapja, amire számít (bár ez az élet több területén is így van). Többek közt a világjárvánnyal magyarázható, hogy sokan rendelnek maguknak mobiltelefont webáruházakon keresztül, ami balul is elsülhet egy kínai nő példája szerint.

A pórul járt vásárló egy több mint 1500 dolláros iPhone 12 Pro Maxra adott le rendelést az Apple hivatalos oldalán, majd izgatottan várta az új telefonját, amit egy közeli csomagmegőrzőbe kért. Miután átvette a küldeményt, és otthon kicsomagolta a dobozt, a meglepettség szele csapta meg:

abban almás csúcsmobil helyett egy almás joghurt volt.

Az átvert nő azonnal képeket készített amiket megosztott a Weibo kínai közösségi oldalon.

A gyanú szerint nem az Apple oldalán csúszott hiba a folyamatba, a szállításkor cserélhették ki a drága mobilt olcsó tejtermékre.

A szállítást végző kínai Express Mail Service vizsgálatot indított az igazság felderítéséért, ahogy az Apple is megtette a szükséges lépéseket. Egy szakértő szerint még az is előfordulhatott, hogy a nő egy olyan csaló oldalon rendelt, ami nagyon hasonlított a hivatalos Apple áruházra. Ezért javasolja, hogy fizetés előtt mindenki győződjön meg róla, hogy autentikus felületen rendel-e, és a megérkezett csomagot még a futár előtt nyissuk ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik