Tech

Az 5G annyira 2020, az Apple már 6G-technológián dolgozna

GettyImages
GettyImages

Ugyan az iPhone 12 széria egyik fő dobása, hogy a mobilok támogatják az újgenerációs 5G mobilhálózatot, az Apple már a jövő felé fordítja fejét. A Bloomberg kiszúrt egy álláshirdetést, miszerint a cupertinói cég mérnököket toboroz ahhoz, hogy a még újabb generációs 6G-támogatás idővel megérkezzen a kütyüibe.

A leírás szerint az Apple a Szilícium-völgyben és San Diegóban található irodáiba keres szakembereket, akik következő generációs (6G) vezeték nélküli kommunikációs rendszerekhez kapcsolódó kutatási és tervezési feladatokkal, valamint chiptervezéssel foglalkoznának. Persze ez még jóval odébb van, hiszen még a 6G iparági szabványait se alakították ki, és az Apple is megjegyzi a szövegben, hogy a szakértők szerint jó eséllyel olyan 2030-ig kell várni a szupergyors hálózatra, de ők már ebben a rendkívül korai szakaszban szeretnének hozzájárulni a fejlesztéshez.

Nemrég lehetett arról is hallani, hogy az Apple házon belül fejlesztene saját modemet az iPhone, iPad és más eszközökhöz, mellyel jobban függetleníthetné magát az olyan beszállítóktól, mint a Qualcomm chipgyártó.

Kapcsolódó
Kína fellőtte az első 6G-s műholdat
Pedig még az 5G sem terjedt el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik