Tech

Órákon át akadozott a Facebook Messenger

Ivándi-Szabó Balázs
Ivándi-Szabó Balázs

Frissítünk!

Fél nyolc körül már többen jelezték felénk, hogy ismét tudnak üzeneteket küldeni, úgy tűnik, észhez tért a csevegő. A Downdetectoron is elkezdett lefelé ívelni a hibajelentések görbéje.

Csütörtök délután négy óra körül kezdett el rakoncátlankodni a Facebook csevegője: több kollégánk és netezők is arra lett figyelmesek, hogy az üzenetsorok nem mentek át a címzettekhez, de vannak, akiknél komplett beszélgetések előzményei sem töltődnek be.

Asztali böngészőkben az az üzenet is megjelent a csetablakokban, hogy nincs aktív internetkapcsolat, a csevegő kapcsolódni próbált. A Downdetector szerint ezernél több magyar felhasználó tett bejelentést arról, hogy akadozik a szolgáltatás.

Mindeközben a brit Express arról írt, hogy az Egyesült Királyságban „hatalmas” leállás van, a WhatsApp és az Instagram sem működik megfelelően, utóbbi szolgáltatásban sokaknál a hírfolyam nem töltődik be és posztolni sem tudnak. A Messenger megnyitásakor mobilon és asztali gépeken üres ablak fogadja a felhasználókat. Magát a Facebook közösségi oldalt nem érintette a probléma, zavartalanul lehetett használni.

A Downdetector szerint Európa több országa is érintett volt: érkeztek panaszok Romániából, Lengyelországból, Görögországból, Litvániából, Olaszországból.

A Facebook egyelőre nem közölte, mi idézte elő a szokásosnál hosszabb leállást.

Négytől fél nyolcig köhögött a szolgáltatás a magyaroknál. Forrás: Downdetector

Ajánlott videó

Olvasói sztorik