Tech

Rég várt funkciót tesztelnek a Google Chrome-ban

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

A mai világban már egyáltalán nem ritka látvány, hogy valaki akár 10-20-30 oldalt is nyitva tart a böngészőjében – bár ez egyáltalán nem jó szokás sem a használt eszköz memóriája, sem az átláthatóság szempontjából. A Google az utóbbi időben látványosan elkezdett ráfeküdni az olyan fejlesztésekre, melyekkel viszonylagos rendet vághatnak maguknak a notórius lapnyitogatók a Chrome böngészőben. Ezt a célt szolgálják például a lapcsoportok, vagy a kifejezetten lapok közti tájékozódást segítő kereső.

Az XDADevelopers szúrta ki, hogy a Google már teszteli a Chrome fejlesztőknek szánt buildjében, a Canary-ben azt az új kapcsolót, ami a lapok görgethetőségével egyszerűsítené a navigációt. A megnyitott lapok közt az egér görgőjével lehetne haladni, ami a Mozilla Firefoxban és az Apple Safariban már egy ideje meglévő funkció.

Egy másik újdonság a lapfülek szélességének állíthatósága, aminek köszönhetően egy fix méretben látszódnának egymás mellett a megnyitott lapok. Ismeretes ugyanis, hogy ha már túl sok tabunk van nyitva, azok olyannyira összezsugorodnak, hogy már elolvasni sem lehet az oldal nevét.

A két funkciót egyelőre csak teszteli a Google, nem tudni, hogy mikor kerülnek be élesben a Chrome stabil verziójába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik