Tech

Új gombot kap a Google kereső

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

A Google időről időre megújítja a keresési találatok kezelőfelületét. Igaz, nem túl sokszor, és nem túl nagy dolgokat, de akkor azok általában hasznosak.

Az amerikai felhasználóknál már megjelent egy új menügomb, aminek lenyitásával a netező egy gyors ellenőrzést végezhet a listázott linkkel kapcsolatban, és a főbb tudnivalók áttekintése után még dönthet úgy, hogy mégsem kattintja le adott oldalt. A hamburger ikonnal jelzett információs panelen egy rövid leírás olvasható arról, hogy mennyire biztonságos a vele való kapcsolat és miről is szól adott oldal. A tartalmat a Wikipédiáról húzza be az algoritmus, amennyiben található hozzá releváns szócikk, ha nem, akkor azt jeleníti meg, hogy mikor lett először indexelve. A panel alján adatvédelmi beállításokhoz vezető linkek kapnak helyet egy rövid magyarázóval arról, hogyan működik a kereső.

Az újítást egyelőre csak az Egyesült Államokban élők látják mobilon és asztali böngészőben egyaránt, de idővel vélhetően más országok felhasználói is megkapják.

Google

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik