Tech

A jövő tisztítószerei bizonyítják: a kényelem és a környezettudatosság nem zárják ki egymást (x)

Január 11-én startolt el a Las Vegas-i CES kütyüexpó, a világ legrangosabb szórakoztató elektronikai kiállítása. Itt mutatják be a gyártók, hogy milyen fejlesztésekkel szeretnék élhetőbbé és kényelmesebbé tenni a jövőt.  A világjárvány miatt azonban a CES rendhagyó módon online térbe költözött, melynek eredményeként a cégeknek bemutatóikat is kreatív módon kell tálalniuk.

A rendezvény keretén belül a Procter&Gamble is megnyitotta saját P&G LifeLab Everyday nevű virtuális kiállítását, ami bárki számára bebarangolható. Virtuális avatarként nem csak a termékeket vehetjük szemügyre, de tanulságos kisvideókat is végignézhetünk, amelyek segítenek mélyebben megérteni egy-egy problémát és az arra adott megoldást.

Innovációk az egészségesebb otthonért

Az online helyszínen bemutatkozik többek közt az Oral-B iO elektromos fogkefe, ami kívül-belül újragondolja a fogmosást, a Febreze légfrissítő, és a Dawn Powerwash Dish edénytisztító is, melyek az innováció és a kényelmes hétköznapi használat mellett a környezettudatos törekvéseket is támogatják.

Mindezen fejlesztések egy egészséges otthon kialakításában segítik a vásárlókat. A kiállítótérben a vállalat szájápolási és háztartási szakértői is szerepelnek, valamint megtekinthető a „Hogyan tartsunk fent egészséges otthont?” című exkluzív rövidfilm, amely szemlélteti a baktériumok gyors terjedését, és bemutatja Dr. Charles Gerba, mikrobiológus ajánlását a tiszta otthon fenntartására.

 

Procter Gamble

A Febreze Fade Defy Plug Air Freshener egy egészen különleges légtisztító, ami nem csak kellemes külsejével lehet az otthon megbecsült tagja. Ez az az első elektromos árammal működő légfrissítő, ami beépített chipet is tartalmaz, és digitálisan képes szabályozni, hogy mennyi illat szabadul fel belőle, meghatározva az illat optimális kibocsátását és intenzitását, folyamatos frissességet biztosítva 50 napig. LED lámpája világít, amikor eljött az utántöltés ideje. Csak akkor működik, ha mozgást érzékel a helységben. Megalkotását átfogó tudományos kutatások előzték meg.

Hogy a klímaváltozás ellen fellépjünk, nem kell mindenkinek tökéletesen hulladékmentes életformát folytatnia – az apró lépések is sokat számítanak, például a tisztítószerek megválasztása. Ennek jegyében született meg a kompakt kialakítású EC30 tisztítókapszula, ami a tisztítás és tisztálkodás még tisztább módja, és egészen új utakat nyit meg a háztartásban.

EC30 tisztítókapszula

Fenntarthatóbb, mint a hagyományos folyékony tisztító- és tisztálkodószerek, hiszen víz nélkül, csak az alapvető kémiai anyagok felhasználásával és műanyag csomagolás nélkül készül. A mágikus darabka EC30 másodpercek alatt aktiválódik vízzel, hab képződik belőle, és alapos tisztaságot varázsol. Mindezt úgy, hogy még műanyaghulladékot sem termelünk vele.

A Microban 24 márka az otthoni fertőtlenítésben hoz forradalmat:  24 órán keresztül védi a felületeket a baktériumok terjedésétől és szaporodásától, az utasításoknak megfelelő használat esetén, több érintés után is. A különlegességét az adja, hogy több védőréteget is képez a felületen. Elérhető fertőtlenítő spray, fürdőszobai tiszító és többfunkciós háztartási tisztító formájában is.

És az edénytisztítók terén is lehet még újat mutatni. Ezt bizonyítja a pumpás kialakítású Dawn Powerwash Dish Spray. A permetezéssel aktivált hab segítségével az áztatás szükségtelenné válik, mert a hab hozzátapad az étel okozta szennyeződésekhez, és a zsíros edények ötször gyorsabb tisztítását biztosítja.

Procter&Gamble

Nincs más dolgunk, mint ráfújni az edényre, letörölni és öblíteni. Ez azt is jelenti egyben, hogy kevesebb vizet kell használnuk a tisztításhoz, amivel kíméljük Földünk vízkészletét.

Közösen kell újragondolni a vízfelhasználás jövőjét

A P&G ezen kívül bemutatta 50-Liter Home Coalition nevű, iparágakon és szervezeteken átívelő kezdeményezését, amely fenntartható megoldások kidolgozására törekszik a technológia segítségével a víz otthoni és városi közműrendszerben történő felhasználására, a városokban előforduló vízhiány kezelésére. A cél az otthonokban a vízfelhasználás minimumra való csökkentése, termékek és technológiák segítségével. Ezt a célt szolgálják többek közt a P&G frissen bemutatott termékei is.

Még több infó található a www.pglifelab.com weboldalon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik