Tech

Tárhelykímélő újítással jöhet az Android 12

Getty Images
Getty Images

Nehéz elhinni, de körülbelül már csak egy hónapra vagyunk az Android 12 fejlesztői bétájának kigördülésétől – emlékeztet rá az XDA Developers szakoldal, melynek szerzői a szokásos módon idő előtt feltúrták a rendszer forráskódját. Így bukkantak rá egy érdekes közelgő fejlesztésre, a „hibernálásra”.

A funkció azért felelne, hogy a régen használt, és ezáltal feleslegesen tárhelyet foglaló alkalmazások bizonyos fájljai automatikusan törlődjenek, és csak a személyes beállítások és fontosabb adatok legyenek meg a készüléken. Ezzel több száz megabájt is felszabadulhat az eszközön. Az app újboli elindításakor vélhetően letöltődnének a szükséges törölt fájlok is. Persze sok még a kérdés a hibernáció pontos működésével kapcsolatban, többek közt hogy mennyi idő elteltével és milyen módon zajlik az alkalmazások részleges törlése, és milyen beállítási lehetőségeket kapnak majd a finomhangolásra a felhasználók.

Ahogy a portál is kiemeli: sok felhasználó hajlamos letöltögetni mindenféle appot a mobiljára, amit aztán csak nagyon ritkán vesz elő, netán később soha. Egy ilyen kis fejlesztés

Ajánlott videó

Olvasói sztorik