Tech

Új főhadiszállás kell az Epic Gamesnek, úgyhogy megvettek egy üresen álló plázát

Google StreetView
Google StreetView

A Fornite nevű játék mögött álló cég, az Epic Games az elmúlt hetekben főleg azzal szerepelt a hírekben, hogy az online áruházuk az ünnepek alatt naponta kínált ingyen játékokat a regisztrált felhasználóknak, de az új évet is erősen kezdték, hiszen megvásárolták az észak-karolinai Caryben található Cary Towne Center bevásárlóközpontot, a hozzá tartozó telekkel együtt.

Az egykori pláza jó része évek óta üresen áll, az Epic Games pedig azért csapott le az épületkomplexumra, mert a küszöbön álló bővítések miatt új főhadiszállásra van szükségük. Beköltözni viszont nem mostanában fognak, ugyanis először a cég igényeinek megfelelően átalakítják az egykori bevásárlóközpontot, ami a jelenlegi tervek szerint akár 2024-ig is eltarthat.

abandoned half of the mall from r/deadmalls

A munkálatok befejezését követően a cég azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy az új főhadiszállás egy része látogatható lesz, továbbá arra is látnak esélyt, hogy az eredeti funkciónak megfelelően üzletek is nyílnak majd az új céges központ területén.

Az Epic Games nem költözik messzire, hiszen a vállalat központja már 1999 óta Caryben található. Azóta persze igencsak megváltozott a kezdetben csak játékfejlesztésre koncentráló cég élete, hiszen idővel kiadóvá bővültek, elkészítették az elképesztően népszerű és rengeteg bevételt termelő Fortnite-ot, már világszerte 50 irodát tartanak fenn, illetve két évvel elindították a Steam legnagyobb konkurenésenk számító Epic Games Store-t is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik