Tech

2024-ben kezdődhet meg az Apple elektromos autójának gyártása

GettyImages
GettyImages

Egy ideje már hallani arról, hogy az Apple sem engedné el maga mellett az önvezető járművek trendjét, hiszen a Project Titan néven emlegett, önvezető autók fejlesztésével foglalkozó részleg egy ideje már aktív, ám eddig kevés fejlemény történt ilyen téren.

A Reuters legfrissebb információi szerint viszont a cég 2024-ben szeretné elkezdeni saját fejlesztésű elektromos járművének gyártási folyamatait, amelynek különlegessége a saját akkumulátortechnológia lesz, és ami a lapnak nyilatkozó források szerint annyira jelentős mérföldkőt jelenthet a járműiparban, mint amikor az iPhone megjelent a mobilpiacon. Eddig annyit sejteni, hogy a járműre nem csak  külső beszállítók LIDAR érzékelői kerülhetnek rá, de akár az az iPhone 12 Pro és az iPad Próhoz használt szenzorok is.

Persze a 2024-es dátumot nem kell készpénznek venni, hiszen a koronavírus-járvány erősen hátráltathatja, illetve módosíthatja a terveket – annyi biztos, hogy az Apple már gőzerővel dolgozik a járművén, és ha minden jól halad, akkor a tervezett évben elindulhat a tisztán elektromos hajtású Apple-autók gyártása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik