Tech esport

8 éves, de már 10 milliós bónuszt kapott

Team 33
Team 33

A mindössze 8 éves Joseph Deen egyike a világ legfiatalabb profi e-sportolóinak, hiszen a napokban szerződtette le a Team 33 néven ismert csapat. A 33 Gosu nevű játékos kezdésnek kapott egy 1,6 millió forint értékű gépet, illetve egy 33 000 dolláros aláírási bónuszt, ami nagyjából 10,5 millió forintnak felel meg. Az ifjú tehetség szerződtetését bejelentő sajtóközlemény szerint Joseph hat éves kora edzett azért, hogy e-sportoló lehessen.

Ez egy megvalósult álom.

– nyilatkozta a nyolcéves, hozzátéve, hogy amíg a többi csapat nem vette őt komolyan a fiatal kora miatt, addig a Team 33 a Fortnite nevű játékban figyelt fel rá, és megengedték, hogy velük együtt edzen és tanuljon, ami végül oda vezetett, hogy hivatalosan is az e-sport csapat tagjává vált. Az igazolás ténye ugyanakkor meglehetősen ellentmondásos, a Team 33 ugyanis jó eséllyel jogi kiskapukat kihasználva szerződtette a fiatal srácot, ami azért is érdekes, mert ahhoz például, hogy valaki profi Fortnite mérkőzéseken vehessen részt, minimum 13 évesnek kell lennie.

A Team 33 jelenleg a meglévő tagjait edzi, illetve Josephez hasonlóan más lehetséges jelöltek után kutatnak különböző játékokban. A csapat hamarosan bejelenti azok nevét is, akikkel 2021-ben olyan népszerű játékokban fognak versenyezni, mint a Fortnite, a CS:GO, a Dota 2, a League of Legends, a Call of Duty és a Valorant.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik