Tech

Figyelmeztetni fogja a bunkókat a YouTube

Getty Images
Getty Images

Az internet kommentszekcióinak eredeti célja, hogy a tartalmak feltöltői visszajelzéseket kapjanak, valamint hogy a netezők párbeszédeket folytathassanak egymással, így van ez a YouTube-on is. Megoldatlan probléma viszont időtlen idők óta, hogy a hozzászólások egy része zaklató, bántó, vagy sértő tartalmú, aminek akár komoly következményei lehetnek.

A YouTube ezen probléma enyhítésére hamarosan bevezet egy fejlesztést, aminek célja,

hogy a netezők jól elgondolkodjanak magukon és a bunkóságukon.

Egy algoritmus fogja ellenőrizni a hozzászólások tartalmát, és amennyiben úgy ítéli, hogy az sértő, figyelmeztetést küld a posztolás előtt az írójának, hogy kommenteljen kellő tisztelettel, és hogy ha nem biztos benne, hogy a hozzászólása helyénvaló-e, olvassa el a videómegosztó felhasználói szabályzatát. Ekkor még adott lesz a lehetőség is természetesen arra, hogy változtasson a hangnemen. Mivel még korai stádiumban fog működni az algoritmus, ezért a posztoló visszajelzést adhat a YouTube-nak arról, hogy szerinte semmi probléma nincs a hozzászólásával.

A fejlesztés először az androidos alkalmazásba érkezik meg, idővel pedig iOS-re és webre is elérhetővé teszik. Hasonlót vezetett be egyébként a Facebook is az Instagramon, amit még szintén csak a felhasználók egy része lát.

Kapcsolódó
Új törvényeket akar Japán, miután kommentelők kergettek halálba egy 22 éves lányt
Online zaklatás miatt vetett véget életének Kimura Hana, japán pankrátor.

(Kiemelt kép: Getty Images)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik