Tech

Szívós aksival mutatkozott be a POCO M3 okostelefon

Xiaomi
Xiaomi

A POCO bemutatta a POCO M3 okostelefont, a legújabb modell bevezetésével pedig a POCO Global, mint önálló márka számára új korszak kezdődik – írja a Xiaomi magyarországi képviselete közleményében. A cég kiemeli, hogy:

  • a márka három év alatt világszerte több mint 35 piacra lépett be,
  • a POCO F1 készülékből több mint 2,2 millió darabot szállított,
  • világszerte összesen több mint 6 millió POCO telefon kelt el.

A POCO M3 egy belépőszintű okostelefon, a POCO Global M termékcsalád első tagja. A készülék elejére 6,53 hüvelykes FHD + Dot Drop 2340×1080 felbontású kijelzővel került, a védelmet pedig Gorilla Glass 3 üveg biztosítja a vízcseppek és karcolások ellen. A POCO M3 egy oldalsó ujjlenyomat-érzékelővel is rendelkezik,  amely lehetővé teszi az előlap minimalista designjának kialakítását.

A készülék belsejében Snapdragon 662 chipset dolgozik, amihez Qualcomm Adreno 610 grafikus feldolgozóegység társul. A POCO M3 11 nm-es processzora nagyobb teljesítményt, kevesebb hőtermelést és alacsonyabb energiafogyasztást biztosít, így kategóriájában megkerülhetetlenné válik. A hátlapra egy 48 megapixeles főegységgel ellátott, triplakamerás rendszer került. A 2MP-es makró kamera és 2MP mélységérzékelő mellett a készülék egy 8 MP-es szelfi kamerával is rendelkezik.

6000 milliamperórás telep látja el energiával, ami a saját kategóriájában meglehetősen impozánsnak számít. A készülék várhatóan több mint 5 napig bírja alacsony használat mellett, kicsit kevesebb mint 3 napig mérsékelt használat esetén, és nagyjából 1,5 nap az akkumulátor üzemideje nagy igénybevétel mellett. A cég állítása szerint a magas hőmérsékletnek ellenálló akkumulátor közel 2,5 éven át nem veszít jelentősen élettartamából. A készülékhez a gyártó mellékel egy 22,5 W-os töltőt, és a nagyobb kényelem érdekében a fordított vezetékes töltést is támogatja.

A készülék Cool Blue, POCO Yellow és Power Black színekben lesz kapható kétféle változatban (4 GB RAM/64 GB ROM, illetve 4 GB RAM + 128 GB ROM), várhatóan januártól. Előbbi variáns ajánlott kiskereskedelmi ára 149 dollár, míg utóbbié 169 dollár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik