Tech koronavírus

Két újítás is jött a Google Térképbe

Az ünnepek közeledtével két hasznos funkcióval bővül a Google Térkép. A keresőcég szerint a frissített COVID-réteg új információi akkor lehetnek hasznosak, ha netán távoli rokonaink meglátogatását tervezzük. Ha pedig tömegközlekedésre szállunk, a Google Térkép valós idejű adatokat szolgáltat arról, hogy az adott járat éppen mennyire zsúfolt.

A Google idén elsősorban az információhoz jutást igyekezett megkönnyíteni a felhasználók számára. A világjárvány kezdete óta csaknem 250 új funkcióval és fejlesztéssel egészítette ki a Google Térképet, hogy könnyebben alkalmazkodhassunk az új helyzethez – kezdve az élő látogatottsági adatoktól a kritikus egészségügyi és biztonsági információk naprakész megjelenítéséig. Az ünnepek előtt két újabb fejlesztéssel bővült a szolgáltatás: a frissített COVID-réteggel, ami még több információt kínál, beleértve az adott területen regisztrált eddigi összes megbetegedést, valamint a helyi hatóságok koronavírussal kapcsolatos információs oldalait. Ez különösen hasznos lehet, ha a családtagok meglátogatása előtt tájékozódni akarunk a helyi irányelvekről, mintavételi pontokról és korlátozásokról.

A keresőcég az ünnepi tömegek elkerülésében is segítséget kíván nyújtani, ha például a tömegközlekedést választjuk, mostantól valós idejű, az adott járatok zsúfoltságára vagy éppen alacsony utazószámra utaló információ segít minket a megfelelő időszak kiválasztásában. A  Google Térkép felhasználóinak visszajelzései alapján (mindenhol, ahol rendelkezésre állnak az adatok) követhetjük, hogy mennyire telt meg az adott autóbusz, vonat vagy metró, amellyel utazni kívánunk.

Az újítások Androidon és iOS-en egyaránt használhatók.

(Kiemelt kép: Farkas Norbert / 24.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik