Tech

Kicsúsztatható kijelzős mobilt mutatott az Oppo

Az OPPO-tól egyáltalán nem állnak távol a meghökkentő elképzelések, ha mobiltelefonokról van szó. A kínai cég az INNO Day 2020 eseményen most újabb koncepciótelefont mutatott be, az OPPO X 2021-et, aminek különlegessége a készülék belsejéből kicsúsztatható kijelző.

Lényegében egy 6,7 hüvelykes panellel felszerelt eszközről van szó, ami gombnyomásra 7,4 hüvelykessé bővül, méghozzá olyan módon, hogy a plusz felület motorikusan csúszik ki a belsejéből. A megoldás előnye, hogy alapállapotban így egy átlagos méretű telefont lehet használni, a panel használaton kívüli részét a készülékház fizikailag is védi. Hasonló ötletet korábban egyébként mutatott a TCL és az LG is.

Természetesen mint említettük, egy koncepciómobilról van szó, tehát nem kell készpénznek venni, hogy egyszer piacra dobható termék is készül belőle. Ám mivel egyre több gyártó gondolkodik ebben a kialakításban, úgy tűnik, komolyak lehetnek a szándékok azzal kapcsolatban, hogy betörjenek az oldalra húzható képernyővel ellátott kütyük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik