Tech

21 perc alatt feltölti a mobilt az Oppo csodatöltője

Mondani sem kell, hogy egy új okostelefon vásárlásakor napjaink egyik legfontosabb szempontja a tisztességes üzemidő, ám mivel a lítiumion-akkumulátoroknak megvannak a határaik, a gyártók inkább a gyorstöltés fejlesztésére fordítják erőforrásaikat. Nemrég röppent fel a pletyka, hogy a kínai Oppo júliusban nagy bejelentésre készül ilyen téren, és már nem is kellett sokat várni a leleplezésre. A cég július 15-én be is mutatta 125W-os vezetékes gyorstöltési technológiáját, amivel mindössze 21 perc alatt teljesen feltölthető egy nullára merült 4000 milliamperórás telep. Akinek pedig ennél kevesebb ideje lenne, öt perc alatt 41 százalékot nyerhet.

Érdekesség, hogy a konkurens Vivo megoldása ugyan „csak” 120W-s, mégis 15 perc alatt elvégzi a műveletet. Az Oppo azonban ügyelt arra, hogy töltés közben a telep semmiképpen ne melegedjen fel jobban 40 foknál, ami az élettartama kárára mehet.

A gyártó ezen felül megmutatta a vezeték nélküli töltést kínáló 65W-os AirVOOC-ot, aminek 40W-os verzióját még csak pár hónapja dobták piacra. Igaz, egyelőre még csak prototípusként mutatkozott meg az újdonság, amivel a cég állítása szerint már mindössze 30 perc alatt teljesen feltölthető a csutkára merült 4000 milliamperórás akkumulátor. Ez meglehetősen szép ugrás a 40W-os megoldással elérhető 56 perchez képest.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik