Tech

Így kaphatja vissza a régi Google ikonokat

A Google októberben a G Suite csomagot átnevezte Workplace-re, egyben szolgáltatásainak is új, modernebb ikont tervezett. A Gmail új logójában már erőteljesen dominál a piros, némi sárgával, kékkel és zölddel, de eltűnt belőle a régi borítékforma. A keresőcég frissített a Naptár, a Dokumentumok, a Meet és a Táblázatok logóin is, hogy azok is jobban összhangban legyenek az új Gmaillel.

A neten azonban bőven látni elégedetlen kommenteket arról, hogy sok felhasználó egyáltalán nem örül a frissítésnek, és szerintük az összhang leginkább azt jelenti, hogy alig lehet elkülöníteni az egymásra nagyon hasonlító ikonokat. Ezért többen is megjegyezték, hogy jobb lenne visszaállítani a régi grafikákat.

Claudio Postinghel dizájner pont nekik készített egy böngészőbe épülő kiegészítőt, amivel percek alatt a megszokott ikonokat kapjuk vissza a böngészőn megnyitott fülekre. A Restore old Google icons nevű plugin a hivatalos Chrome webáruházból tölthető le ingyen, egyelőre a böngésző asztali verziójához.

Új logót kapott a Gmail
2004 óta volt már használatban az ikonikus, levélborítékos ikon, amit most leváltanak.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik