Tech

Nem csak önnél kezdtek el furcsa bejegyzések megjelenni a Facebookon

Több magyar felhasználó is felfigyelt arra a kellemetlen hibára, hogy korábban letiltott, vagy kikövetett ismerősök bejegyzései is felbukkannak a hírfolyamukban – szúrta ki a HVG. Utóbbi kategóriába azok tartoznak, akiket ugyan nem töröltünk az ismerőseink közül, de a tartalmaikról leiratkoztunk, épp ezért kellemetlen a hiba létezése, mert az pont szembemegy a felhasználó akaratával és az általa megadott beállításokkal.

Azt nem tudni, hogy milyen kiterjedtségű a probléma, de a különféle netes szolgáltatások leállásait és rendellenességeit gyűjtő Downdetectorra érkezett visszajelzések szerint több külföldi felhasználó is tapasztalja a dolgot. Egyeseknél nem csak letiltott ismerősök, de kikövetett, némított oldalak által közzétett posztok is megjelennek, tehát a szűrés nem ér semmit. Olyan beszámolókat is olvasni, hogy korábban egyáltalán nem követett profilok tartalmai jelennek meg a hírfolyamban.

A Facebook egyelőre nem kommentálta a dolgot. Egyes felhasználók szerint arról lehet szó, hogy a mobilalkalmazás frissítésébe csúszott hiba, mivel csak telefonon észlelik a káoszt. A borúlátóbb elméletek szerint a hiba nem véletlen, hanem szándékos, és az elnökválasztás befolyásolása céljából került be az appba – legalábbis ezt feltételezi egy felhasználó, akinek a hírfolyamában így már megjelennek a korábban letiltott, szélsőséges nézeteket valló ismerőseinek posztjai.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik