Tech

Ismét a Windows Defender lett az egyik legjobb ingyenes vírusirtó

A Windows Defender ismét első helyen végzett a független AV-Test nevű német intézet tesztjén, amiben 22 különböző, Windows 10 alatt futtatható vírusirtót vizsgáltak meg a szakértők. Júniusban a Microsoft megoldása maximális pontszámot kapott a biztonsági szakemberektől, akik három fő szempontot vettek figyelembe: hatékonyság (mennyire gyorsan ismerni fel a szoftver a problémákat), teljesítmény (mennyire fogja vissza a gép gyorsaságát) és a használhatóság. A szoftver 4.18-as verziója a július-augusztusi értékelést tekintve most zsinórban az első helyen végzett.

Sok más fizetős programmal szemben azért is volt nagy előnye a Microsoft szoftverének, mert teljesen ingyen használható, és mivel ez az alapértelmezett antivírus megoldás a Windows rendszerekben, ezért széles körben hozzáférhető. A kutatók szerint mivel a Defender minden kategóriában maximális pontszámot kapott, ezért a felhasználóknak nem feltétlen szükséges külsős szoftvert telepíteniük a Windows 10 alá védelmi célokból.

Ez meglehetősen nagy előrelépés ahhoz képest, hogy a köztudatban sok ideig úgy élt a Defender, mint egy gyengécske próbálkozás, főleg hogy most olyan ismertebb nevekkel sikerült azonos eredményt elérni, mint a Kaspersky Internet Security, az F-Secure SAFE, vagy a Norton Security. Ezek a közismert és megbízható szoftverek is mind maximális pontszámokat kaptak.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik