Tech

Új funkciókkal ünnepli szülinapját az Instagram

Ma lett tízéves az Instagram, aminek apropóján új fejlesztéseket kapnak ajándékba a felhasználók. Az egyik a „Stories Map”, amivel az elmúlt három évben közzétett instasztorikat lehet megnézni egy felületen, könnyen böngészhető formában. Sokan hihetik, hogy a régi sztorikat már egyáltalán nem lehet visszanézni, de a profilunk alól előhívható archívumban van rá lehetőségünk. A sztoritérképpel most még átláthatóbbá válnak a régi tartalmak, az új gomb szintén az archívum alatt található.

Érkeztek új ikonok is az Instagram mobilapphoz, hogy a mobil kezdőképernyőjét könnyebben a saját ízlésünkre formálhassuk. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy többféle árnyalat közül lehet választani, például a nosztalgikus, kamerás logót is visszaállíthatjuk. Hogy felbukkanjanak, az app általános beállításait kell lenyitni, és ahogy az alábbi videó szerint látszik, konfettipukkanás után jelennek meg:

Egyben elindult egy teszt is, amivel a zaklató hozzászólásokat gyomlálnák. A fejlesztés lényege, hogy a korábban többször jelentett, sértő kommentekhez nagyon hasonlító, vagy azokkal megegyező friss kommenteket a rendszer automatikusan felismerné és elrejtené a bejegyzések alatt. Ez nem törlést jelent, hiszen a rejtett tartalmakat egy fül alatt meg lehetne tekinteni.

A cég pár érdekes statisztikát is megosztott, például hogy:

  • a KPOP a legvitatottabb, legtöbbet emlegetett zenei műfaj a platformon,
  • a netezők napi több mint egymillió olyan posztot osztanak meg, amik „meméket” említenek,
  • az instagramozók fele napi szinten néz videós tartalmakat is,
  • egy átlagfelhasználó háromszor több privát üzenetet küld, mint ahány kommentet hagy.

Androidon és iOS-en már egyaránt elérhető a frissített app, de a friss funkciók fokozatosan fognak megjelenni a felhasználóknál, most még nem mindenkinél láthatóak.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik