Tech

Egy korszak vége: búcsúzik a facebookos Farmville

Eljárt az idő az egykor milliók által játszott Farmville farmszimulátor felett, ami egyértelműen vádolható azzal, hogy rengeteg embert csalogatott és szögezett a Facebook elé. A programnak 2010-ben havi több mint 83 millió aktív játékosa volt, és a közösségi oldal magyarországi berobbanásakor szinte mindenki a virtuális padlizsánjaiért aggódott. A fejlesztő Zynga blogposztban közölte, hogy december 31-én beszántja a böngészős játékot, ezzel lezárva egy korszakot.

Ahogy a kétezres évek sok böngészőalapú játéka, úgy a Farmville is az Adobe Flash technológiára épült, ami viszont azóta elavult, és hamarosan teljesen kivezetik. Az Adobe év végétől nem támogatja a Flash-t, ahogyan a Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox és Apple Safari böngészők sem, így a Flashben írt programok játszhatatlanná válnak.

A játékon belül november 17-től már nem lehet pénzt költeni, de év végéig még játszható marad. A Zynga tervei közt szerepel, hogy a jövőben jelentkezik a játék egy új verziójával, a Farmville 3-mal, amit mobilplatformokra szánnak. A FarmVille 2 már létezik, szintén mobilokra adták ki, de népszerűsége meg sem közelíti az elődét.

Idén végleg búcsút intünk a net meghatározó szeletének
December 31-én véget ér az Adobe Flash pályafutása.

(Kiemelt kép: Zynga)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik