Tech

Az Egyesült Államok vasárnaptól betiltja a TikTokot és WeChatet

tiktok
tiktok

Az amerikai kereskedelmi minisztérium pénteken rendeletet ad ki, ami vasárnaptól lehetetlenné teszi a TikTok videomegosztó és a WeChat üzenetküldő szolgáltatás letöltését az Egyesült Államokban – írja az MTI a Reuters hírügynökségre hivatkozva. Donald Trump amerikai elnök biztonsági kockázatokra hivatkozva rendelte el a két kínai fejlesztésű alkalmazás betiltását az USA-ban.

Frissítünk: A pénteken kiadott kereskedelmi minisztériumi közlemény szerint az alkalmazásoknak szeptember 20-án el kell tűnnie az Androidon és iOS-en található alkalmazásboltokból, a WeChat ettől az időponttól nem is üzemelhet tovább, míg a TikTok kapott egy olyan haladékot, hogy november 12-ig még működni fog azon készülékeken, amikre a tiltás előtt letöltötték.

Ha a baráti Oracle üzletel a TikTokkal, az már Trumpnak sem elfogadhatatlan
Miután a Microsoft kiesett a versenyből, a Fehér Ház kész megvizsgálni az Oracle és a TikTok tulajdonosa között létrejött megállapodás-tervezetet.

A részleteket ismerő források elmondták a Reutersnek, hogy az elnök még a hatályba lépés előtt visszavonhatja a rendeletet, ha a TikTok kínai tulajdonosa, a Bytedance időben megállapodik az amerikai Oracle-lel egy olyan cég felállításáról, ami a TikTok amerikai tevékenységét irányítaná. Bennfentesek szerint a rendelet nem tiltja, hogy amerikai vállalatok külföldön a WeChaten keresztül bonyolítsák a tranzakcióikat, ami az üzenetküldés mellett fizetésre is használható Kínában. Az Apple és a Google az Egyesült Államokon kívül továbbra is elérhetővé teheti a TikTokot és a WeChatet a felhasználóknak.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik