Olyan telefont mutatott az LG, amihez fogható nincs a mobilpiacon

A mobil különlegessége, hogy két képernyővel érkezik, és a felhasználók válthatnak az elforgatott üzemmód és az alap üzemmód között.
Kapcsolódó cikkek

Miközben a legtöbb gyártó mostanában nem igazán feszegeti az okostelefonok határait (leszámítva a hajlítható kijelzős készülékeket), addig az LG lassan minden évben előrukkol valamilyen formabontó megoldással. A tavalyi, extra kijelzővel bővíthető modellek még csak a kezdetet jelentették, hiszen megérkezett az egészen őrült LG WING, ami különbözik mindentől, ami jelenleg a mobilpiacon kapható.

Az okostelefon különlegessége, hogy két képernyővel érkezik, és a felhasználók válthatnak az elforgatott üzemmód (Swivel Mode) és az alap üzemmód (Basic Mode) között.

A Swivel Mode-ban az előlap 90 fokkal elfordul, a főképernyő fekvő formátumra vált, láthatóvá téve a 3,9 hüvelykes másodlagos kijelzőt. Ilyenkor adott a lehetőség, hogy egyes alkalmazások egyszerre fussanak mindkét képernyőn, de arra is, hogy kijelzőnként eltérő alkalmazást használjunk párhuzamosan.

Ilyen telefont még biztos, hogy sosem látott. Fotó: LG

A videómegosztó és -streaming platformok használata közben a Swivel Mode lehetőséget ad arra, hogy mialatt a főképernyőn fut a tartalom, a második képernyőn más tevékenységet végezhessünk. Ha például a készülékre előre telepített NAVER Whale böngészőn nézünk YouTube- vagy Tubi-videókat, a tartalom automatikusan a főképernyőn indul el, míg a másodlagos kijelzőn a hozzászólások vagy a keresősáv jelenik meg. A Rave-hez vagy a Fictóhoz hasonló streamingplatformokkal kötött partnerségi megállapodások révén az LG WING használói teljes képernyős méretben nézhetnek videókat a főkijelzőn, miközben a másodlagos képernyőn más nézőkkel cseveghetnek.

A különleges kialakítás emellett lehetővé teszi akár azt is, hogy a felhasználók szélesvásznú formátumban nézhessék a kedvenc filmjeiket, miközben információkat kereshetnek a neten kedvenc színészeikről, vagy online beszélgethetnek a barátaikkal. A Multi App funkcióval pedig parancsikonok készíthetők az általában együtt használt alkalmazáspárok számára. A Swivel Mode ráadásul vezetés közben is hasznos lehet: a sofőr a főképernyőn követheti a térképen megjelenő utasításokat, fenntartva a második kijelzőt a telefonhívásokhoz – utóbbi más telefonokon lefedheti a navigációs térképet.

A főképernyő egy 6,8 hüvelykes, P-OLED kijelző, 20,5:9 képaránnyal, a második képernyő pedig nemcsak a telefon kijelzőfelületét terjeszti ki, hanem markolatot biztosít, ha éppen fekvő/tájkép formátumban fotóznánk. A Grip Lock aktiválásával a második képernyőn hasznos információk, így például az idő és a dátum is megjeleníthető, így nem kell fölöslegesen a telefonhoz nyúlni ezek kijelzéséhez.

A WING három hátsó lencsét kapott: egy 64 megapixeles főkamerát, egy 12 megapixeles ultraszéles látószögűt, valamint egy 13 megapixeles széles látószögűt. Swivel üzemmódban a telefon egyszerre képes felvételt készíteni a felugró 32 megapixeles előlapi kamerával, valamint az egyik hátlapi objektívvel. Az eredmény egy vagy két külön fájlba is menthető 1:1 vagy 16:9 képarányban. Sőt, a másodlagos képernyő akár szerkesztésre is használható, miközben a videó vagy fotó a főképernyőn jelenik meg.

Fontos továbbá, hogy a Gimbal Motion Camera az eszköz másodlagos képernyőjét fogantyúként hasznosítja, így biztosítva a tisztább képek és rázkódásmentes videófelvételek egykezes készítéséhez szükséges stabilitást. A WING emellé olyan funkciókat kínál, amik csak at igazi kamerastabilizátorokra jellemzőek: joystick a kamera dőlésszögének szabályozásához, retesz a rázkódások és elmosódások csökkentése érdekében, követési mód a rezgésmentesebb, mozgás közben felvett videókhoz, pásztázó-követő mód, valamint first person mód a dinamikus és ritmikus mozgások rögzítéséhez.

LG WING specifikációk: