Tech

Itthon is kapható lesz a Xiaomi-féle, szuper áron kínált Poco X3 NFC

A Xiaomi hivatalosan is lerántotta a leplet a legújabb középkategóriás telefonjáról, a Poco X3 NFC-ről, ami hazánkban is kapható lesz, bár arról egyelőre még nincs hivatalos információ, hogy pontosan mikortól és mely szolgáltatóknál. A készülékkel kapcsolatos legfontosabb részletek ugyanakkor mind kiderültek, és kijelenthető, hogy a középkategória egy újabb potens modellel bővült.

A Poco X3 NFC 6,67 hüvelykes FHD+ IPS panellel kerül forgalomba, ami már tudja a 120 Hz-es képfrissítést, illetve kapott egy 20 megapixeles szelfikamerát. A burkolat alatt Snapdragon 732G processzor kapott helyet, méghozzá egy Adreno 618 grafikus chip társaságában, amit 6 GB RAM és 64 vagy 128 GB (UFS 2.1) háttértár egészít ki. A készülék természetesen USB-C porton (2.0) keresztül tölthető, az ujjlenyomat-olvasó nem a képernyő alá, hanem a készülék oldalára került, akkumulátorként pedig egy 5160 milliamperórás telepet kapunk, amihez 33 wattos gyorstöltés dukál.

Kék és fekete színekben, hatalmas logóval érkezik a Poco X3 NFC. Fotó: Xiaomi

A kamerarendszer az általunk is tesztelt Redmi Note 9 Prót idézi: 64 megapixeles főkamera, 8 megapixeles ultraszéles egység, amihez egy 2 megapixeles makró és egy szintén 2 megapixeles mélységszenzor társul. Ahogy azt a név is sugallja, a készülékben van NFC, emellé jön az ac-s WiFi, a Bluetooth 5.1 és az infra, nem maradt le a hagyományos jack csatlakozó sem, SIM-kártyából kettő helyezhető a telefonba, és adott az IP53 szabvány szerinti csepp- és porállóság.

Ahogy említettük, hivatalos magyar megjelenési dátum még nincs, az árak ugyanakkor már sejthetők: a 64 GB-os verzió hazánkban várhatóan 90 ezer, míg a 128 GB-os verzió 100 ezer forint környékén lesz beszerezhető, ami mindenképpen szuper ár egy, a fenti képességekkel rendelkező okostelefonért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik