Tech

Tőzsdére megy a Bill Gates által is pénzelt cég, ami a jövő aksiját fejleszti

A Microsoft társalapító Bill Gates az elektromos autókat sem hanyagolja, saját vagyonából, illetve a Breakthrough Energy Ventures alapból fektetett be a QuantumScape nevű cégbe, ami különleges akkumulátor technológián dolgozik. A QuantumScape célja olyan nagyobb energiasűrűségű, szilárdtest-akkumulátorok készítése, amik átformálhatják az elektromos autózás jövőjét: nem csak hogy hosszabb hatótávot biztosítanának a járműveknek, de gyorsabban is lehetne azokat tölteni, mint a mostani lítiumionos aksikat, úgy, hogy egyben biztonságosabb is a használatuk.

A QuantumScape friss bejelentése szerint jól halad az úton: az autóiparra fókuszáló befektetési bankkal, a Kensington Capital Acquisitionnal összeolvadás útján tőzsdére lép. A befektetők hamarosan még többet megtudhatnak az aksikról, amiket a Volkswagen már tesztelt is.

A technológia már megvan, jelenleg azon dolgoznak, hogy a komponensek tömeggyártása megkezdődhessen. A cég mellé odaállt a Volkswagen is (akik eddig közel 300 millió dollárral szálltak be), így ők lehetnek az első partnerek. A tervek szerint 2025-re már útra kelhetnének az első modellek, amiket a QuantumScape akkumulátorai látnak el energiával, ezzel pedig a Volkswagen is nagy előnyt szerezne a konkurenseivel szemben.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik