Tech

Bonyolódik a helyzet a TikTok körül

Július közepén kezdett el igazán forrósodni a helyzet a TikTok körül az Egyesült Államokban, ami az app betiltásának fenyegetését hozta magával. Szeptember 15-ig kell kiderülnie, hogy a kínai ByteDance meg tud-e állapodni egy amerikai vállalattal a TikTok USA-ra, Kanadára, Ausztráliára és Új-Zélandra érvényes tulajdon- és üzemeltetési jogainak megvásárlásáról. A kérők sorába korán bejelentkezett a Microsoft, utána források arról kezdtek beszélni, hogy a Twitter, és az Oracle szintén tárgyalásokat folytathat a kínaiakkal. Nem sokkal később a Walmart is csatlakozott a kérők sorába, méghozzá a Microsoft oldalán.

Az ügy azonban bonyolodik, a probléma középpontjában most a szolgáltatás által használt egyedi algoritmus áll.

A kínai kormány ugyanis új korlátozásokat vezetett be. A kereskedelmi minisztérium frissítette a kormányzati engedélyhez kötött exporttermékek listáját, amire felkerültek a beszéd- és szövegfelismeréshez, valamint a személyes tartalmak ajánlásához adatelemzést használó mesterségesintelligencia-fejlesztések is.

Ez azt jelenti, hogy Peking jóváhagyása lenne szükséges a TikTok sava-borsát jelentő algoritmusának eladásához, aminek eredményeként elhúzódhat az egész ügy.

Hatalmas lehetőség a Microsoftnak a TikTok felvásárlása
Nagy eséllyel sikerül megegyezniük a kínaiakkal, de mi történhet utána?

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik