Tech

Besokallt, ezért lemondott a TikTok-vezér

Önként távozott a TikTok éléről a cég amerikai vezérigazgatója, Kevin Mayer. A nemrég kinevezett vezető az elmúlt hónapok során egyre nyomasztóbbá vált politikai környezettel magyarázta döntését. Kinevezése mindössze három hónapja történt, előtte a Walt Disney-nél dolgozott. Mayer abban az időszakban került a vezérigazgatói székbe, mikor a TikTokra nehezedő politikai nyomás egyre terhesebbé kezdett válni. Helyét ideiglenesen Vanessa Pappas, az amerikai részleg vezetője veszi át.

Ugyan az amerikaiak már jó ideje hangot adnak a kínai alkalmazással kapcsolatos nemzetbiztonsági aggodalmaiknak, augusztus elején kezdték meg erősen támadni a rövidvideós appot birtokló ByteDance-t. A kormányzat azzal a feltétellel engedi tovább működni a szolgáltatást az államokban, ha a kínai anyacég az amerikai, kanadai és ausztrál érdekeltséget egy amerikai tulajdonosnak adja el. Lehetséges vevőként bejelentkezett a Microsoft. A külföldi befektetésekért felelős bizottság, a CFIUS pedig 45 napos határidőt szabott ki szeptember 15-ig arra, hogy a Microsoft megegyezzen a ByteDance-szel. Ellenkező esetben betiltják az appot.

A ByteDance-alapító Zhang Jiming a cég dolgozói számára kiküldött belsős levélben említette, hogy Mayer egy különösen nehéz időszakban érkezett a vállalathoz, távozásának okait megértik és sok sikert kívánnak neki a továbbiakban.

Hatalmas lehetőség a Microsoftnak a TikTok felvásárlása
Nagy eséllyel sikerül megegyezniük a kínaiakkal, de mi történhet utána?

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik