Tech

Így állíthat be új szív reakciót a Messengerben

Ahogy rengetegen, mi is rendszeresen használjuk a Facebook Messengert kommunikációra, nemcsak a barátokkal és családtagokkal, de a munkatársakkal is, és az elmúlt hetekben arra lettünk figyelmesek, hogy a beszélgetések során felbukkant egy új szívecske reakció, ami formájában különbözik attól, amit még 2019-ben vezetett be a közösségi oldal a csevegőszolgáltatásban. Persze nem újdonságról van szó, hiszen a Facebook még áprilisban tette elérhetővé a koronavírus miatt bevezetett új reakciógombbal együtt, viszont a megjelenéskor nem számoltunk be arról, hogyan is lehet előhozni ezt az új lehetőséget.

A Messengerbe is jönnek a Facebook új gombjai
Az üzenetküldő szolgáltatás is új, átdizájnolt és animált reakciógombokat kap.

Szerencsére nem kell kattintgatni semmilyen menüben, a chatablakban csak simán ki kell választani azt az üzenetet, amire szeretnénk reakciót nyomni, és a felugró lehetőségek között pár másodpercig nyomva kell tartani a hagyományos szív ikont (böngészőben a kurzorral, telefonon az ujjunkkal), majd felengedve felugrik egy ablak, aminek hála már használhatjuk a szívdobogást imitáló új verziót. Persze dönthetünk úgy is, hogy nem kívánunk élni a lehetőséggel, illetve ha később váltanánk vissza az eredeti verzióra, akkor csak meg kell ismételni a nyomvatartós műveletet, és visszakapható a hagyományos piros verzió.

Amit érdemes még észben tartani, hogy az új reakció csak arra a chatablakra vonatkozik, ahol bekapcsoltuk, tehát nem univerzális megoldásról van szó, ráadásul minden egyes beszélgetés esetén külön be kell kapcsolni mobilon és böngészőben is – ha például csak a böngészőben tesszük ezt meg, akkor mobilon kiválasztva a reakciót ugyanúgy a régi verzió fog megjelenni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik