Tech

Meglepő, ki vethetett még szemet a TikTokra

Július közepén kezdett el igazán forrósodni a helyzet a TikTok körül az Egyesült Államokban, amikor belengették az app betiltásának lehetőségét. Azóta az események felgyorsultak: múlt hét csütörtökön Trump betiltott mindenfajta ügyletet a TikTok anyavállalatával, a ByteDance-szel. Előtte még Satya Nadella, a Microsoft vezetője közölte, hogy  tárgyalásokat folytat a céggel arról, hogy az USA-ra, Kanadára, Ausztráliára és Új-Zélandra érvényes tulajdon- és üzemeltetési jogokat vásároljon. A Microsoft ugyanakkor jelezte, nincs garancia arra, hogy sikerrel végződnek az egyeztetések.

Úgy tűnik, még egy komoly érdeklődője lehet a videós szolgáltatásnak, méghozzá a közösségi óriás Twitter. A The Wall Street Journal forrásai szerint a mikroblog szintén tárgyalásokat folytat a ByteDance-szel, ahogy a Microsoft is. Kérdés, hogy végül ki derül ki győztesen.

A Twitter pénzügyileg mindenesetre nem áll túl fényesen, az elemzők szerint körülbelül pont annyi a jelenleg piaci értéke, mint a TikToké (körülbelül 30 milliárd dollár), így minden bizonnyal csak erős befektetőkkel sikerülhetne nyélbe ütni az üzletet. A ByteDance egyelőre nem erősítette meg a hírt.

Hatalmas lehetőség a Microsoftnak a TikTok felvásárlása
Nagy eséllyel sikerül megegyezniük a kínaiakkal, de mi történhet utána?

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik