Tech

Több gigabájtnyi belsős dokumentum szivárgott ki az Inteltől

Több mint 20 gigabájtnyi, az Intel rendszeréből kiszivárgott adatcsomagot töltött fel ismeretlen személy a Mega fájlmegosztó tárhelyre, írja a ZDNet. A chipgyártó jelenleg vizsgálja, milyen módon szivároghattak ki az adatok. Till Kottmann svájci mérnök szerint az információk jelentős része bizalmas jellegű, ő tájékoztatta a céget arról, hogy egy olyan ismeretlen forrása juttatta el hozzá a szivárogtatás tényét, aki állítása szerint májusban fért be az Intel rendszerébe. Kottman korábban több nagy technológiai céghez fűződő szivárgásról is publikált információkat.

A ZDNet szerint az adatcsomag többek közt különféle chipsetekhez, például a Kaby Lake-hez, vagy a még meg nem jelent Tiger Lake processzorokhoz fűződő forráskódokat és technikai dokumentációkat is tartalmaz. Az Intel ügyfeleiről nem kerültek ki érzékeny személyes adatok.

Ugyan Kottman forrásának állítása szerint egy nem megfelelő biztonsággal ellátott szerverről jutott hozzá az adatokhoz, az Intel a ZDNetnek arról beszélt, hogy sejtésük szerint egy olyan személy szivárogtatott, akinek hozzáférése van a cég üzleti ügyfeleknek szánt Resource and Design Center nevű portáljához, ahol a chipsetek nem publikus technikai dokumentációit teszik elérhetővé.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik