Tech

Megint bírságot kapott a DIGI

A Gazdasági Versenyhivatal módosította a DIGI-Invitel fúziót jóváhagyó tavasszal kiadott határozatát, és egyúttal eljárási bírságot szabott ki a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft.-re ismételten hibás információ-szolgáltatás miatt. A vállalkozás újfent nem tájékoztatta a hatóságot a valós helyzetről, mely azonban utólag kiderült.

A versenyhatóság márciusban feltételek és kötelezettségek előírása mellett járult hozzá, hogy a DIGI megszerezze az Invitel Távközlési Zrt.-t. A tavaszi határozat egy megismételt eljárás során született, melynek megindítására – jelentős bírság mellett – azért volt szükség, mert a versenyhatóság a cég félrevezető információszolgáltatása miatt kénytelen volt visszavonni korábbi döntését.

Most kiderült, hogy a DIGI a megismételt eljárásban is hibásan szolgáltatott adatot, ezért a GVH-nak módosítania kellett újabb határozatát is – írja közleményében a hatóság.

A versenyhivatal egyúttal 20 millió forint eljárási bírságot szabott ki a DIGI-re, amiért a cég mulasztása meghiúsította a hatóság számára a valós tényállás feltárását. Mivel a GVH a vállalkozások összefonódásainak ellenőrzésekor alapvetően a felek által rendelkezésre bocsátott adatokból dolgozik, ezért a gyorsaság és hatékonyság mellett kiemelt figyelmet szentel az adathitelesség kérdésének.

Nemrég a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) kötelezte rekordösszegű, százmillió forintos bírság megfizetésére a DIGI Távközlési Kft.-t:

Rekordbírságot kapott a DIGI
A DIGI kapta itthon az eddigi legnagyobb adatvédelmi bírságot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik