Tech

A vártnál meglepőbb lehet az összehajtható iPhone

Míg androidos téren már szépen gyülekeznek a hajtogatható, összecsukható modellek, addig Apple fronton csak találgatások vannak. Ugyan egy ideje hallani róla, hogy az almás cég is dolgozhat egy foldable mobilon, lényegesebb szivárogtatás nem történt. A csöndet most Jon Prosser, a hírhedt Apple-szivárogtató törte meg, aki Twitteren ejtett el egy aprócska hírmorzsát.

Prosser azt állítja informátorai alapján, hogy a rejtélyes iPhone nem a hagyományos értelemben vett összehajtható mobil lesz: két különálló, zsanérra illesztett kijelző alkothatja.

A dizájnnal kapcsolatban még annyit árul el, hogy a mobilt az iPhone 11-hez hasonlóan lekerekített szélek jellemzik, és egyik panelen sincs notch, azaz szenzorsziget, a FaceID-t támogató érzékelők az egyik megjelenítő külső felére kerülhetnek. A váz rozsdamentes acélból készülhet. Mindebből úgy tűnik, hogy a koncepció inkább a Microsoft Surface Duóhoz hasonlítható, mintsem a nagy konkurens Samsung Galaxy Fold 2-höz.

A szivárogtató kiemeli, hogy az Apple viszont megoldja azt, hogy a két panel annyira közel helyezkedjen el, hogy szétterítve az eszközt egybefüggő képet adjon, és a zsanér egyáltalán ne zavarjon be. Az persze továbbra is nagy kérdés, hogy az Apple mikor rukkol elő a kész modellel.

https://twitter.com/jon_prosser/status/1272504675615551489

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik