Tech

Hasznos újítást kaphat az Apple okosórája

A PatentlyApple által kiszúrt dokumentumok szerint az Apple következő Apple Watch okosórája egy rég várt fejlesztéssel bővülhet, megkaphatja a telefonokon már jól bevált TouchID technológiát. Ennek köszönhetően a felhasználó csupán az ujjlenyomatával, egyetlen érintéssel azonosíthatná magát a csuklóján hordott apró kijelzőn. Az óra felhasználói jelenleg a hozzájuk tartozó Mac gépeket oldhatják fel az órával, illetve használhatják azt Apple Pay tranzakciókhoz is, de az ujjlenyomatos azonosítási mód még inkább gördülékenyebbé tenné a szolgáltatásokon belüli személyazonosítást.

Érdemes megjegyezni, a modernebb iPhone-okon a TouchID-t már leváltotta a FaceID arcfelismerő rendszere, de még mindig alkalmazzák egyes iPadeken és MacBookokon. Az Apple Watch esetében a szabadalom arról ír, hogy az eszköz kijelzője képes lesz érzékelni az érintést, a nyomás erejét, a hőmérsékletet, és felismeri az ujjlenyomatokat.

Mindez egy új szíjjal kapcsolatos szabadalmi kérvényből derül ki, ami azt is sejteti, hogy a készülék méretét sem kéne tovább növelni, mivel az órába épített antennákat át lehetne helyezni a szíjba, ezáltal szabadulna fel hely a készülékben.

Persze egyelőre kérdéses, hogy ténylegesen alkalmazni fogja-e a megoldást az Apple, hiszen nem minden szabadalom válik valósággá.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik