Tech

Könnyebben törölhetjük a régi, kínos posztjainkat a Facebook újításával

Ami az internetre felkerül, ott is marad, tartja a mondás. Még ha az általunk kezelt Facebook profilunkról is van szó, egyes tevékenységeinket mások is láthatják, ami nem mindig előnyös. Manapság például egyre több cég ellenőrzi le a meghirdetett állásaikra jelentkező személyek közösségimédia-profiljait, ahol több olyan aktivitásra is bukkanhatnak, ami a jelentkező számára nem biztos, hogy előnyös.

A Facebook bejelentette, hogy többek közt az ilyen kellemetlenségek megelőzését segíti a kibővített Tevékenységnapló, amin keresztül a korábbinál jóval egyszerűbben törölhetjük azokat a régi bejegyzések és interakciókat (nyilvános lájkokat, kommenteket), amikről úgy gondoljuk, hogy már nincs helyük a neten, vagy egyenesen kompromittálóak lehetnek.

Okostelefonon a személyes adatlapunk beállításai közt kell keresni a Tevékenységnapló gombot, ami alatt egy helyen láthatjuk a facebookos tevékenységeinket. A Tevékenységek kezelése lehetőséggel könnyebben purgálhatjuk az általunk létrehozott posztokat, melyeket már nem kívánunk megjeleníteni a profilunkban. Ezeket archiválhatjuk is, így ugyan míg mások nem látják őket, számunkra megmaradnak. A kiválasztott posztok kukába is helyezhetők, de 30 nap után automatikusan törlődni fognak, addig adott a lehetőség a visszaállításukra. A menüben továbbá több szűrőt is beállíthatunk arra vonatkozóan, hogy mennyire régi posztokat szeretnénk átnézni, kereshetünk csak bizonyos emberekhez, vagy dátumokhoz fűződő bejegyzéseket.

A frissített Tevékenységnapló egyelőre csak okostelefonokon érhető el a Facebook, illetve Facebook Lite appokban. Fokozatosan válik láthatóvá világszerte, így pár napba beletelhet, mire mi is használhatjuk.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik